Hoe voelt Dry Needling

 

De fysiotherapeut die de behandeling toepast, voelt eerst waar het triggerpoint zich in de spier bevindt. Dat kan wat gevoelig zijn omdat het triggerpoint juist de plek is die de pijn veroorzaakt. Als het triggerpoint is gevonden plaatst de fysiotherapeut het kokertje, waar de naald in zit, op de huid. Het inbrengen van de acupunctuurnaald is nauwelijks voelbaar. De naald is namelijk heel dun, veel dunner dan een injectienaald. Bovendien wordt de naald met een snelle tik in de huid gebracht.

dry needling detail foto
De acupunctuurnaald die wordt gebruikt is veel dunner dan een injectienaald

Hierna brengt de fysiotherapeut de naald in de spier. Zolang er geen triggerpoint wordt geraakt zult u ook hiervan weinig  merken. De fysiotherapeut zal dan met de naald gaan zoeken naar de exacte locatie van het triggerpoint. Op het moment dat in het triggerpoint wordt geprikt zal de spier in dat gebied reageren door snel samen te trekken en weer te ontspannen. We noemen dit een ‘local twitch response’. De fysiotherapeut herhaalt dit totdat deze local twitch responses uitgedoofd zijn. Deze twitches veroorzaken een wat dof electrisch gevoel. Soms straalt dit wat uit. Bij het behandelen van de schouder kan dit wel tot in de hele arm voelbaar zijn. Hoe vervelend de Dry Needling wordt ervaren is afhankelijk van een aantal factoren:

  • individuele gevoeligheid voor pijn
  • de omvang van het triggerpoint
  • de spier (een krachtige kuitspier reageert heftiger dan een kleine schouderspier)

Eerlijk is eerlijk, prettig is de behandeling niet. Maar in welke mate u pijn zult ervaren varieert.  Sommige patiënten vinden het niets voorstellen, anderen vinden het vervelend. In vrijwel de meeste gevallen weegt het ongemak van de behandeling absoluut op tegen de pijn die u de hele dag door ervaart.

Na de behandeling kunt u nog wat nadelen ervaren van de behandeling. Vaak wordt een zwaar en vermoeid gevoel genoemd. Dit kan aanhouden variërend van een paar uur tot maximaal vier dagen, hoewel dit laatste heel uitzonderlijk is. Als de behandeling goed is verlopen zullen de klachten daarna vrijwel altijd verminderen.

Belangrijk om te vermelden is dat de behandeling altijd in overleg met u gaat. U bepaalt! Dus als u voor uw gevoel teveel pijn ervaart dan zal de behandeling op uw verzoek direct worden beëindigd!

 

Tags: Dry Needling, Amersfoort, Vathorst

deelt u onze pagina?Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email