Complicaties

 Dry Needling is een zeer veilige behandelvorm. Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie heeft in 2006 niet voor niets besloten dat Dry Needling door daarvoor opgeleide fysiotherapeuten mag worden toegepast. Eigenlijk zijn er slechts een paar zaken waarmee rekening moet worden gehouden als u kiest voor Dry Needling:

  • De fysiotherapeut kent de grote bloedbanen. Toch kan soms een klein bloedvaatje worden geraakt. Dan ontstaat een blauwe plek die gewoon weer zal verdwijnen na een aantal dagen.
  • Ditzelfde geldt voor de grote zenuwbanen. Er kan een kleine zenuw worden geraakt. Dat voelt scherp aan. Heel anders dan het wat meer doffe en golvende gevoel dat hoort bij Dry Needling. Dit geeft u aan de fystiotherapeut aan waarna op een andere plek de behandeling zal worden voortgezet.
  • Na de behandeling kunt u een wat dof of vermoeid gevoel ervaren in het lichaamsdeel waar is behandeld. Dat is normaal. De duur varieert van een aantal uur tot maximaal vier dagen. Dit laatste hebben wij echter nog niet vernomen.

Andere complicaties worden voorkomen omdat we ons strikt houden aan een aantal geldende contra-indicaties. Lees verder…

deelt u onze pagina?Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email